top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPavla K

Intimní hygiena u valachů a fazolky

Aktualizováno: 20. 7. 2022

A dneska si dáme lehce erotické téma Aneb čištění koňských pindíků a mnou často při terapiích zmiňované "fazole".

U valachů se často klientů ptám, zda pravidelně koník uvolňuje penis a zda jej kontrolují a čistí. A většina majitelů ani neví, že se něco takového má dělat. O co se přesně jedná - v oblasti koňského penisu a předkožky se hromadí špína, odumřelé buňky, maz a dohromady vytváří mazlavou hmotu nazývanou smegma. Smegma může vypadat různě - tmavé mazlavé kusy na předkožce, šupinaté útvary v předkožce a na penisu (to, co olupujeme zvenku). A někdy se mohou tvořit dostatečně dlouho a vytvořit v oblasti nad močovou trubicí tzv. fazolku - neboli kulovitý či oválný útvar různé velikosti. A právě tyto fazolky mohou vytvářet spooustu trablů v oblasti pánve, beder, pohybu zadních končetin, ale i s močením, záněty předkožky někdy i močových cest.

Pokud koník penis pravidelně uvolňuje třeba po práci, při čištění či masírování, pak jej pomalu naučte na manipulaci s ním - nejdřív jemně očistit jen rukou, časem můžete přidat omytí vlažnou vodou (bacha na moc horkou nebo moc studenou teplotu vody). Osobně nejsem zastáncem mycích prostředků ani dezinfekcí, podle mého má přirozené prostředí v této oblasti svůj velký význam a není vhodné ho moc často a moc agresivně narušovat.

U Tomíka kontroluji pravidelně, pravidelně ošahávám (minimálně 2x měsíčně) a čistím jen rukou, mytí mi zatím nepřišlo nutné. Fazolky se u něj tvoří, z kraje jsme vyndali jednu větší, to se mu hodně ulevilo a bylo to celkem hodně znát i v uvolnění beder, které měl hodně stažená.

Když si tedy koník nechá penis bez paniky, nevole či dokonce obrany osahat, tak zkusíme zkontrolovat oblast žaludu nad močovou trubicí. Jsou tam tři skulinky, kde se fazolky často tvoří.

Jednou rukou chytneme jemně, ale pevně penis těsně za žaludem, druhou rukou odhrneme žalud nad močovou trubicí a tím odkryjeme ony skulinky. Většinou jsou uspořádány lehce do trojúhelníku - tj. jedna větší nahoře, dvě menší po stranách. Když tam narazíme na něco pevného, co při odhrnování vykukuje ven, tak to je fazolka a je třeba ji uvolnit a jemně vyndat. Někdo používá různé lubrikanty apod., v rámci terapií vyndavám při uvolnění koně rovnou bez mytí.


Na youtube jsem narazila na krátké videjko, kde je to hezky vidět:


2.7.2022 se mi podařilo natočit krátké videjko s mým koníkem, kde fazolky hledat - to malé světlé cosi v druhé části videa je právě ona fazolka, tady úplně na začátku vzniku, takže šla krásně vyndat: https://youtu.be/guW2F67PhyU


Úlovky už mám pěkné, ale většinou zapomenu vyfotit. Tady pár úlovků za poslední dobu, poslední foto od klientky, tam musela již zasáhnout paní veterinářka a koníka přispat, neb penis vůbec nevyndaval a když se povedlo ho přichytit s lehce povysunutým, tak při snaze o vyčištění kopal.

P.S. A něco podobného se občas vyskytuje i u klisen, ale tam je to zatím ne úplně probádané téma, tak to třeba nakousneme někdy v budoucnu

451 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page