top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraPavla K

Bemer Horse set

Fyzikální terapie BEMER je lety prověřený systém pulzní terapie, která je zaměřena na zlepšení mikrocirkulace, tedy pohybu krve a plazmy v kapilárách, které jsou v přímém kontaktu s buňkami a zajišťují přísun kyslíku, živin, stavebních prvků a odebírají z buněk toxiny, splodiny metabolismu, CO2. Zlepšíme-li mikrocirkulaci, umožníme buňkám lepší fungování, čímž podpoříme hojení, regeneraci a samouzdravovací schopnost těla, kterou každý živý tvor má.


Odkaz na můj Bemer web - https://kusova.bemergroup.com/cs

Komplexní stimulační signál Bemer je vlnový útvar s rozdílnou frekvencí parciálních vln, signálovou konfigurací determinovanou biorytmem a jako nosné médium slouží střídavé elektromagnetické pole s nízkým stupněm intenzity. Díky tomu ovlivňuje vazomotoriku (schopnost cév měnit svůj průměr) nejen nejmenších cév (kapilár), ale i větších cév. Tím zlepšuje mikrocirkulaci krve a plazmy, což zlepšuje:

  • celkový krevní oběh

  • fungování lymfatického systému

  • zásobení tkání kyslíkem a živinami

  • odvádění toxinů, CO2 a odpadních produktů metabolismu

  • imunitu a snižuje náchylnost k infekcím

  • regenerační schopnosti

  • schopnost uzdravení

  • výkonnost a schopnost koncentrace

  • duševní a tělesnou pohodu

Kdy je vhodné terapii Bemer využít:

1) jako prevence je možné ji používat pravidelně před prací i po práci - zlepší se tím regenerace, odvod odpadních látek ze svalů, kůň potřebuje kratší čas na regeneraci, je schopen pracovat dříve a podávat velmi dobrý výkon, v zahraničí běžně používají Bemer před závody jako přípravu a zahřátí koně před nástupem do kobliště

2) pro podporu hojení po úrazech - účinek terapie přetrvává až 12hod od aplikace, je vhodné aplikovat alespoň ob den

3) při dlouhodobých potížích - pravidelná aplikace zlepšuje imunitní systém, detoxikuje organismus, zlepšuje schopnost uzdravení

BEMER Horse Set se skládá z deky a kamaší, které jsou aplikovatelné na přední i zadní nohy a případně na další části těla (např. krk).

Přístroj má 3 programy.

1. nejkratší - 5min - slouží k seznámení s terapií a uklidnění, koně na něj reagují velmi dobře, velmi rychle u nich dojde ke sklidnění, prohloubení dechu, relaxaci.

2. regenerace - 10min. - nejčastěji používaný program vhodný pro všechny typy koní

3. intenzivní - 15min - nejintenzivnější program, signál prostupuje nejhlouběji, dochází k hluboké regeneraci a hojení, zlepšení imunity a metabolismu.

Během terapie mohou koníci zívat, žvýkat, usínat, přivírat oči, více se vyprazdňovat - vše jsou známky uvolnění stresu.

Aktuálně využívám Bemer na urychlení hojení po úrazu u Tomíka - více v samostatném příspěvku na blogu.




25 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page